doTERRA produce uleiuri esențiale pure datorită testării calității CPTG

Inspecția calității CPTG

Puritatea unui ulei este cea mai importantă caracteristică a acestuia. Dacă un ulei nu este pur, riscați să vă expuneți la bacterii, metale grele sau materiale adulterate. Acest lucru poate duce la iritații, efecte adverse sau chiar boli. Deoarece nu există un standard de puritate recunoscut pentru uleiurile esențiale, doTERRA și-a creat propria procedură de testare: Certificat CPTG Pure Therapeutic Grade® (Calitate terapeutică pură garantată) .

Procesul CPTG asigură că nu există materiale de umplutură, substanțe sintetice sau impurități periculoase în uleiul esențial care ar reduce eficacitatea acestuia . doTERRA merge chiar cu un pas mai departe și supune toate produsele și ambalajele la o serie de teste pentru a se asigura că au o durată de viață lungă și că pot fi depozitate. Acest proces asigură eficacitatea, puritatea și calitatea consecventă a fiecărui lot. Metodele potrivite de recoltare și distilare sunt, de asemenea, esențiale pentru puritatea unui ulei. Metode slabe de producție și dezvoltarea de soiuri sintetice de uleiuri esențiale sugerează că sunt necesare metode de analiză științifică pentru a identifica uleiul pur.

Înainte de a începe procesul CPTG

Analiza precisă a ingredientelor unui ulei esențial este una dintre cele mai mari și mai complexe provocări în asigurarea calității. Dacă doriți să produceți ulei de cea mai bună calitate, trebuie mai întâi să știți ce plantă din numeroasele specii are cel mai mare beneficiu terapeutic. Materialul vegetal este atent selectat cu expertiza botanicilor, chimiștilor și aromoterapeuților datorită concentrației sale naturale de compuși aromatici activi.

Pentru a putea obține un ulei optim și eficient, plantele trebuie îngrijite, recoltate cu atenție și transportate în cel mai bun mediu posibil. Cultivatorii și fermierii rețelei mondiale doTERRA sunt experți în domeniul cultivării plantelor pentru extracția uleiurilor esențiale.

Procesul CPTG

Procedura de testare CPTG începe imediat după distilare. Fiecare ulei este examinat imediat pentru compoziția sa chimică. Un al doilea test este efectuat la unitatea noastră de producție pentru a ne asigura că uleiul primit este același ulei care a fost deja testat la fața locului. Într-un proces în 3 faze, uleiul este apoi examinat a treia oară după ce a fost umplut în sticle pentru utilizatorul final. Fiecare dintre aceste teste asigură faptul că uleiul esențial nu conține contaminanți și nu a fost modificat.

Următoarele teste sunt efectuate pentru a obține sigiliul CPTG®:

  • Teste organoleptice
  • Teste microbiene
  • Cromatografia gazoasă
  • Spectrometrie de masa
  • Spectroscopie în infraroșu cu transformată Fourier (FTIR)
  • Verificarea chiralității
  • Analiza izotopică
  • Încercări de metale grele

În trecut, cromatografia gazoasă era suficientă pentru a determina componentele individuale ale unui ulei esențial. Cu toate acestea, pe măsură ce au apărut metode mai sofisticate de fabricare a uleiurilor esențiale sintetice, au fost necesare noi metode de testare. De-a lungul timpului, au fost dezvoltate alte metode, cum ar fi spectrometria de masă, testarea chiralității, scanarea FTIR, analiza izotopilor de carbon și alte metode pentru a identifica în continuare componentele unui ulei esențial.

Teste organoleptice

Testele organoleptice implică utilizarea simțurilor umane: aspectul, mirosul, gustul și atingerea sunt evaluate. Pentru un distilator experimentat, simțurile sunt prima modalitate de a obține indicii despre calitatea uleiului esențial. Dacă miroase neobișnuit, nu are o consistență uniformă sau are o culoare neobișnuită, distilatorul va ști imediat că ceva nu este în regulă cu produsul. Acesta este de obicei primul test pe care trebuie să îl parcurgă un ulei.

Teste microbiene

Testele microbiene se fac pentru a testa un lot de ulei esențial pentru microorganisme periculoase naturale, cum ar fi ciuperci, bacterii, viruși și mucegai. Procedura presupune plasarea unei probe pe medii de creștere sterile într-un recipient sigilat. Proba este apoi incubată pentru o anumită perioadă de timp și verificată pentru creșterea microbiană. Acest test se efectuează mai întâi când uleiul ajunge la centrul de producție și a doua oară după ce produsele au fost umplute pentru a se asigura că produsul nu a fost contaminat în timpul umplerii.

Cromatografia gazoasă și analiza spectrometriei de masă (GC / MS)

În cromatografia gazoasă, uleiul esențial este evaporat printr-un tub lung pentru a sparge uleiul în componentele sale individuale. Datorită masei sale moleculare și a proprietăților sale chimice, fiecare componentă se ridică prin tub cu viteze diferite și este măsurată la ieșirea din tub. Această metodă de testare permite analiștilor de control al calității să determine ce compuși se află într-o probă.

Spectrometria de masă este utilizată împreună cu cromatografia gazoasă pentru a determina compoziția unui ulei esențial și mai precis. În spectrometria de masă, componentele care au fost inițial separate de GC sunt ionizate și trimise printr-o serie de câmpuri magnetice. Cantitatea fiecărui component poate fi determinată pe baza greutății moleculare și a sarcinii formale. În acest fel, pot fi colectate mai multe informații despre eficacitatea uleiului esențial.

Spectroscopie în infraroșu cu transformată Fourier

Spectroscopia în infraroșu cu transformată Fourier (FTIR) este realizată pentru a asigura eficacitatea și calitatea consecventă a fiecărui lot. Metoda de testare determină componentele structurale ale compușilor uleiurilor esențiale. Într-o scanare FTIR, lumina infraroșie este trimisă printr-o probă de ulei la diferite frecvențe și se măsoară cantitatea de lumină absorbită. Calitatea eșantionului este determinată prin compararea rezultatelor FTIR cu intrările dintr-o bază de date a rezultatelor absorbției din eșantioane de înaltă calitate.

Verificarea chiralității

Termenul chiralitate, derivat din cuvântul grecesc pentru „mână”, este folosit pentru a descrie dispunerea spațială a atomilor dintr-o moleculă. La fel ca două mâini, moleculele chirale există în două forme care pot fi distinse ca mâna stângă de mâna dreaptă. Ele se oglindesc ca o mână stângă și dreaptă. Dacă le puneți una peste alta, ele sunt întotdeauna diferite, indiferent de modul în care le întoarceți. În cazul moleculelor, fiecare „mână” are proprietăți chimice diferite care influențează interacțiunile sale fiziologice în organism. În natură, o mână este întotdeauna predominantă. Cu toate acestea, în laborator, raportul dintre moleculele din stânga și din dreapta este întotdeauna de 50/50 din cauza asemănărilor structurale. Raportul dintre moleculele stânga și dreapta poate fi determinat printr-o cromatografie specială de gaze. Chiar dacă nu se efectuează pentru fiecare lot, acest test servește pentru a se asigura că nu există elemente sintetice în ulei.

Analiza izotopică

Materia este alcătuită din mici blocuri chimice numite elemente. Deși există zeci de elemente, fiecare este diferit din cauza protonilor pe care îi conțin. Uneori, un element poate avea proprietăți diferite dacă numărul de neutroni pe care îl conține variază. Se vorbește apoi de izotopi. Elementul carbon există în doi izotopi stabili 12C (6 protoni și 6 neutroni) și 13C (6 protoni și 7 neutroni). Deoarece uleiurile esențiale sunt compuși organici, ele sunt de obicei compuse din atomi de carbon și au un anumit raport de izotopi 12C și 13C. Cu toate acestea, raportul variază în funcție de locație.

O formă specială de spectrometrie de masă face posibilă determinarea ce izotopi sunt prezenți în ce cantități dintr-un ulei esențial. Pentru uleiurile esențiale din aceeași locație, raportul izotopilor trebuie să se potrivească pentru fiecare componentă. Dacă o anumită componentă are un profil izotopic deviant, acesta arată analistului de control al calității că uleiul a fost schimbat.

Încercări de metale grele

Testele de metale grele arată cât de mare este proporția de metale grele în uleiul esențial. Dacă uleiul esențial este distilat corespunzător, acesta nu trebuie să conțină metale grele. Testele ICP-MS (spectrometrie de masă cu plasmă cuplată inductiv) utilizează un mediu cu energie ridicată numit plasmă cuplată inductiv pentru a ioniza proba. Eșantionul trece printr-o spectrometrie de masă, care împarte materialul examinat în componentele sale de bază, astfel încât să se poată determina ce elemente sunt conținute în ce proporții.