Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale sunt compuși aromatici naturali găsiți în semințe, scoarță, tulpini, rădăcini, flori și alte părți ale plantelor. Pot mirosi atât plăcut, cât și intens. Dacă ai mirosit vreodată parfumul unui trandafir, a unui câmp de lavandă sau a mentei proaspăt tăiate, ai experimentat proprietățile aromatice ale uleiurilor esențiale.

Uleiurile esențiale pot ușura starea de spirit, potoli simțurile și pot induce emoții intense. Utilizările uleiurilor esențiale depășesc cu mult parfumul lor.

Datorită beneficiilor lor pentru sănătate, uleiurile esențiale au fost întotdeauna utilizate în numeroase culturi. În ultima perioadă, abordările holistice și aprecierea crescândă a metodelor alternative de vindecare de către știință au condus la o redescoperire a efectelor pozitive ale uleiurilor esențiale asupra sănătății. Mulți sunt puternic curățători și antibacterieni în mod natural.

Datorită structurii lor chimice unice, atunci când sunt aplicate local, pot pătrunde direct în piele și astfel pot declanșa imediat reacții sistemice. Unele uleiuri pot fi folosite și ca suplimente alimentare pentru a crește vitalitatea și bunăstarea.

Calitate terapeutică certificată

Uleiurile esențiale de calitate terapeutică pură garantată (CPTG) ale DōTERRA sunt fabricate din compuși aromatici naturali extrasi cu atenție din plante. Nu conțin substanțe de umplutură sau aditivi artificiali care le reduc eficacitatea și nu conțin contaminanți precum pesticide și alte reziduuri chimice.

Procesul de extracție

Uleiurile esențiale de calitate terapeutică sunt obținute de obicei din materialul vegetal prin distilare cu abur cu o expunere la căldură cât mai mică sub presiune. Uleiurile esențiale sunt transferate la abur. Când amestecul de abur se răcește, uleiul este separat de apă. Uleiul poate fi obținut în forma sa pură.

Pentru a asigura cea mai înaltă calitate posibilă și compoziția chimică corectă a uleiului, temperatura și presiunea trebuie monitorizate cu strictețe. Dacă căldura și presiunea sunt prea mici, uleiul valoros nu este eliberat. Prea mult din el poate distruge la rândul său structura chimică delicată și poate schimba modul în care funcționează uleiul.

Important pentru sănătatea ta

Cu cât recunoaștem mai mult puterea uleiului esențial în domeniul îngrijirii personale, holistice, cu atât ne este mai clar necesitatea absolută de a folosi uleiuri esențiale pure de grad terapeutic. Indiferent cât de scumpe pot fi uleiurile esențiale pure de calitate terapeutică, ele sunt pur și simplu de neînlocuit. Chimia poate reproduce unele dintre cele mai cunoscute ingrediente unificatoare, dar un ulei esențial complet nu a fost încă făcut în laborator.

Dacă tocmai începeți călătoria dvs. în lumea uleiurilor esențiale, trebuie să căutați uleiuri de cea mai pură calitate și cel mai înalt grad terapeutic. Toate celelalte uleiuri care nu ating puritatea uleiului esențial cu un grad terapeutic nu duc la efectul dorit și pot fi chiar extrem de dăunătoare în unele cazuri!

Prin urmare, filosofia corporativă a DoTERRA include producerea de uleiuri esențiale cu o calitate terapeutică pură garantată. Vă rugăm să citiți mai multe despre acest lucru.