Uleiuri esențiale și plante aromatice

… am jucat un rol important în civilizația umană de mult timp. Medicina, produsele cosmetice, nunțile, religia, curtarea, înmormântările și multe alte domenii ale vieții umane nu pot fi imaginate fără ele. Deși utilizarea uleiurilor esențiale a evoluat de-a lungul anilor, principiile de bază au rămas neschimbate. De la începutul timpului, uleiurile din plante aromatice au fost recunoscute ca fiind cel mai puternic medicament cunoscut de om.

Corpul poate absorbi uleiurile esențiale prin piele, mucoase și simțul mirosului. Utilizarea internă este excepția și este recomandată acum pentru simptome individuale.

Înainte de a alege forma de cerere, trebuie adresate câteva întrebări și răspunsuri:

 • Ce vreau să realizez?
 • Ce formular de cerere este cel mai eficient pentru mine?
 • Ce reclamații vreau să adresez?
 • Pentru ce sunt pregătit

Cum folosesc uleiurile esențiale doTERRA?

În mod tradițional, anumite metode de aplicare au fost preferate sau utilizate exclusiv pentru anumite uleiuri esențiale. Noile cercetări privind uleiurile esențiale aduc noi cunoștințe și o mai bună înțelegere a utilizărilor uleiurilor. Dacă se face corect, toate metodele de utilizare sunt sigure. Aceasta se închide utilizări aromatice, externe și interne pe. Una sau mai multe metode de aplicare pot fi utilizate pentru a acoperi o gamă largă de aspecte emoționale și fizice. Pot fi utilizate uleiuri individuale sau amestecuri complexe folosind trei metode diferite poate fi aplicat.

Metoda 1: Aplicare aromatică

Difuzor de petale Doterra

Parfumul poate produce efecte fiziologice, mentale sau emoționale puternice. Uleiurile esențiale sunt absorbite rapid de receptorii olfactivi. Acestea sunt conectate direct la sistemul limbic prin intermediul nervului olfactiv. La rândul său, aceasta este o parte a creierului care susține o varietate de funcții: inclusiv miros, emoții, comportament și memorie. Acesta este motivul pentru care aplicarea aromatică a uleiurilor esențiale este atât de eficientă.

Unele uleiuri esențiale au un efect înălțător, revigorant, în timp ce altele calmează. Difuzarea este cel mai simplu mod de a aplica aromatic uleiuri esențiale. Difuzoarele care utilizează aer rece sau apă sunt ideale pentru aceasta. Cu toate acestea, nu aveți nevoie de un dispozitiv de difuzie pentru aplicarea aromatică a uleiurilor esențiale. Puteți obține același beneficiu pentru sănătate frecând câteva picături de ulei în palmele mâinilor, apoi așezându-vă mâinile într-un castron peste nas și respirați adânc.

Alte utilizări aromatice ale uleiurilor esențiale:

 • Puneți câteva picături de ulei pe o minge de bumbac și așezați-l peste admisia de aer din mașină.
 • Puneți puțin ulei într-o sticlă de pulverizare cu apă și folosiți-l pentru a pulveriza mobilier, covoare sau alte materiale textile.
 • Adăugați puțin ulei la mașina de spălat cu fiecare spălare sau puneți puțin ulei pe foi de uscător.
 • Adăugați puțin ulei la produsul de curățat de uz casnic (de exemplu, produsul de curățat suprafețe)

Metoda 2: utilizare externă

Aplicarea topică a uleiurilor esențiale este foarte eficientă. Deoarece uleiurile esențiale au o greutate moleculară mică și sunt solubile în grăsimi, ele pătrund cu ușurință în piele. După ce pătrunzi în piele, rămâi în regiunea respectivă și acționezi local acolo.

Chiar dacă uleiurile esențiale sunt ușor absorbite de piele, capacitatea de absorbție poate fi totuși mărită. Un masaj delicat crește circulația sângelui în zona respectivă, astfel încât ingredientele active sunt mai bine distribuite în organism. Folosiți un ulei purtător care poate crește absorbția. Mai ales în zonele în care pielea ta este uscată sau descuamată. Aceasta hidratează pielea și împiedică evaporarea uleiului la fel de repede.

Pentru a reduce probabilitatea de iritare a pielii, se recomandă utilizarea unui ulei purtător (de exemplu, ulei de cocos fracționat). Acest lucru este valabil mai ales pentru pielea tânără și sensibilă, atunci când utilizați un ulei pentru prima dată sau când este un ulei foarte puternic. Recomandarea obișnuită este să amestecați o picătură de ulei esențial cu trei picături de ulei purtător.

Este mai bine să aplicați câteva doze mici pe zi decât o cantitate mare o dată pe zi. Începeți cu cea mai mică doză posibilă (1-2 picături). O aplicație externă poate fi repetată la fiecare 4-6 ore, după cum este necesar. Deoarece toată lumea este unică, doza nu este întotdeauna aceeași. Depinde de înălțime, greutate și starea generală de sănătate.

Zonele corpului în care aplicarea locală a uleiurilor esențiale este deosebit de eficientă:

 • Gât
 • Frunte și temple
 • Piept și abdomen
 • Brațele, picioarele, tălpile picioarelor

Alte metode eficiente de aplicare externă:

 • Puneți câteva picături într-o baie caldă.
 • Puneți câteva picături de ulei pe o compresă fierbinte sau rece (o cârpă umedă) și apoi puneți-o pe zona dorită a corpului.
 • Adăugați niște ulei în regimul de corp sau în crema hidratantă, apoi aplicați-l pe piele.

Zone sensibile de evitat:

 • Unele zone ale feței, cum ar fi zona din jurul ochilor
 • Ochii și canalul urechii
  Piele deschisă, fragilă sau ruptă în alt mod

Metoda 3: uz intern (ingestie)

Anumite uleiuri esențiale sunt utilizate în mod tradițional în prepararea alimentelor și pot fi utilizate ca suplimente alimentare. Acestea susțin o serie de funcții care au un efect pozitiv asupra sănătății. Când adăugați scorțișoară la fulgi de ovăz, beți o ceașcă de ceai de mentă sau adăugați busuioc proaspăt la spaghete, ingerați compuși aromatici volatili de uleiuri esențiale.

Uleiurile esențiale contribuie la sănătatea ta, conferă, de asemenea, gust alimentelor și intensifică aroma. În formă concentrată, uleiul esențial poate fi utilizat ca supliment alimentar țintit și eficient. Datorită proceselor fiziologice sofisticate care au loc în corpul nostru, ingestia internă este o formă de aplicare foarte sigură și eficientă.

Uleiurile esențiale care sunt consumate ca alimente merg direct în tractul gastro-intestinal prin sânge. De acolo sunt transportate în restul corpului.

Deoarece uleiurile esențiale sunt solubile în grăsimi, acestea sunt transportate rapid către toate organele corpului, inclusiv la creier. Uleiurile esențiale, ca tot ceea ce ingerăm, sunt metabolizate în cele din urmă de ficat și alte organe și în cele din urmă sunt excretate.

Compoziția uleiurilor esențiale este extrem de complexă. Fiecare componentă are proprietăți biochimice unice care reacționează cu celule și organe în moduri diferite. Chiar dacă mecanismele nu sunt încă pe deplin înțelese, rezultatele pozitive sunt vizibile. Cu toate acestea, organismul poate tolera doar o anumită cantitate de uleiuri esențiale.

Pentru a evita otrăvirea, recomandările și liniile directoare trebuie respectate cu strictețe.

Alte metode eficiente de utilizare internă:

 • Utilizați ulei esențial la coacere și gătit pentru a înlocui ierburile proaspete sau uscate.
 • Amintiți-vă că uleiul esențial este mult mai eficient decât ierburile uscate sau proaspete. Prin urmare, luați doar o cantitate foarte mică la început.
 • Pentru uleiurile foarte puternice, este de multe ori mai bine să le măsurați cu o scobitoare decât să luați o picătură întreagă (înmuiați capătul curat al unei scobitori în ulei, apoi să-l murdăriți în mâncare).

De ce ar trebui să utilizați uleiuri esențiale în fiecare zi

În timp ce uleiurile esențiale pentru probleme ocazionale de sănătate Poate (și ar trebui) să fie folosite, probabil că proprietățile lor cele mai utile sunt efectele de susținere a menținerii sănătății dumneavoastră. Gândiți-vă la uleiuri ca la un supliment alimentar; dacă utilizați suplimente nutritive, faceți acest lucru în avantajul dumneavoastră Corpul pentru a da substanțele nutritive că trebuie să funcționeze corect. În timp ce aplicarea variază de la o persoană la alta, este general acceptat faptul că utilizarea uleiurilor este constant importantă pentru a obține rezultatele dorite.

Dr. David K. Hill explică: „Utilizarea regulată a unei varietăți de uleiuri esențiale poate fi mai importantă decât concentrarea asupra alegerilor de ulei sau metodelor specifice de aplicare. Utilizarea de rutină și conștientă a uleiurilor esențiale poate adesea crește și chiar menține beneficiile pentru sănătate. „

Unele persoane din industria aromoterapiei pot avea îngrijorări cu privire la utilizarea zilnică regulată a uleiurilor esențiale, deoarece sunt îngrijorate de faptul că sunt prea puternice. Credem că această credință este nefondată atunci când uleiurile sunt folosite în siguranță. Deși știm că sunt în așteptare mai multe cercetări, beneficiile specifice pentru sănătate ale utilizării uleiurilor esențiale în mod regulat au fost deja stabilite. Multe recenzii și studii științifice arată că dozele adecvate de uleiuri esențiale sunt sigure și eficiente.

Incorporează uleiuri esențiale în viața ta de zi cu zi și susține-ți corpul în mod natural și în siguranță, cu următoarele considerații:

Calitate:

Uleiurile pe care le folosiți sunt foarte importante. Fiind cel mai important furnizor mondial de uleiuri esențiale, doTERRA se străduiește să se asigure că numai uleiul de înaltă calitate este îmbuteliat. doTERRA acordă o mare importanță purității și calității produselor certificate CPTG, astfel încât utilizarea uleiurilor în comparație cu alte uleiuri esențiale modificate aduce cele mai bune beneficii pentru dvs., fără efecte secundare. Utilizarea regulată, chiar și a unor cantități mici, susține în mod durabil corpul și emoțiile și crește bunăstarea generală.

Dozare:

Așa cum nu trebuie să luați mai mult decât doza recomandată de vitamine sau minerale, vă rugăm să acordați atenție și dozei recomandate atunci când utilizați uleiuri esențiale. Chiar și cantitățile mici sunt extrem de eficiente și mai mult decât suficiente. Fie că este utilizat într-un difuzor, pe piele sau într-o capsulă vegetală, nu sunt necesare mai mult de câteva picături odată. Consultați tabelul nostru de dozare recomandat pentru a vedea cum diferă pentru adulți și copii.

Diversitate:

Uitați-vă la numeroasele moduri în care uleiurile esențialeTERTERRA pot fi utilizate individual și veți vedea că multe dintre beneficii sunt similare. Cu toate acestea, schimbarea uleiurilor pe care le folosiți în loc să vă lipiți de unul sau două poate fi benefică, la fel ca o dietă variată. O altă modalitate de a încerca uleiuri noi este că puteți afla care uleiuri funcționează cel mai bine cu chimia corpului pentru beneficiile dorite.

Diluare:

Unele uleiuri sunt incredibil de puternice, cum ar fi fenolii și grupările aldehide (cassia, oregano, cimbru, ulei de cuișoare pentru a numi câteva). Acestea sunt cunoscute sub numele de „uleiuri fierbinți” și trebuie întotdeauna diluate.

Vârstă:

Copiii mici și vârstnicii au nevoie de precauții speciale atunci când se folosesc uleiuri esențiale. Pielea dvs. este de obicei mai sensibilă și, în aceste cazuri, uleiurile adecvate trebuie selectate și întotdeauna diluate (cum ar fi menta în loc de mentă).