Notă primul contact doTERRA:

Te-a făcut cineva din mediul tău conștient de uleiurile doTERRA? Apoi, vă rugăm să obțineți produsele dorite prin această persoană și nu prin echipa noastră Lebensoele.

Atunci când alegeți doTERRA, alegeți un ulei esențial delicat, atent distilat, făcut din plante care au fost recoltate de cultivatori pricepuți la momentul potrivit pentru a le oferi cea mai bună compoziție și efect posibil.

Fiecare ulei esențial doTERRA este testat cu atenție folosind protocolul strict de calitate certificat CPTG Pure Therapeutic Grade®. Utilizatorul experimentat va recunoaște standardul de calitate mai ridicat care face uleiurile esențiale doTERRA sigure în mod natural și eficacitatea terapeutică a uleiurilor.

Distilarea uleiurilor esențiale nu este doar o știință, ci și o artă. Distilatoarele folosesc tehnologie și tehnologie modernă, dar au și ani de experiență.

Cea mai obișnuită metodă de producere a uleiurilor esențiale este distilarea cu abur, în care uleiul esențial este obținut din materialul vegetal sub presiune și cu cea mai mică căldură posibilă. Uleiul esențial este transformat în abur. Când amestecul de abur se răcește, uleiul este separat de apă. Uleiul poate fi extras în acest fel. Pentru a asigura cea mai înaltă calitate posibilă și compoziția chimică corectă a uleiului, temperatura și presiunea trebuie monitorizate cu strictețe. Dacă există prea puțină căldură sau prea puțină presiune, uleiul nu este eliberat din plantă; dacă căldura sau presiunea sunt prea mari, aceasta afectează compoziția și efectul uleiului.

femeie

Distilarea cu abur

Distilarea cu abur este cea mai comună metodă prin care compușii aromatici (uleiuri esențiale) sunt extrase dintr-o plantă. În timpul procesului de distilare, aburul este trecut prin materialul vegetal. Combinația de abur fierbinte și presiune ușoară lasă uleiul esențial să scape din pungile de protecție microscopice. Amestecul de vapori curge apoi printr-un condensator și se răcește. Două straturi apar: unul din ulei, unul din apă. Uleiul esențial se ridică la vârf, se separă de hidrosol (apa de flori) și este colectat.

În cazul distilării cu abur, temperatura este de obicei între 60 și 100 ° Celsius. Deoarece diferite plante necesită o presiune diferită, o temperatură sau o durată diferite de distilare, cu această metodă, presiunea, temperatura și durata pot fi adaptate la instalația respectivă pentru a obține cel mai pur ulei posibil.

Presare

Spre deosebire de distilare, nu se folosește căldură la presare, cunoscută și sub denumirea de presare la rece. În acest proces, uleiul este extras din materialul vegetal folosind presiune mecanică. doTERRA folosește această tehnică cu uleiuri citrice care sunt extrase din coajă, cum ar fi portocala sălbatică, lămâie, tei, bergamotă și grapefruit.

Și cu presarea la rece, nivelul presiunii, temperatura, durata și timpul și tipul de recoltare sunt de o importanță imensă. Dacă procesul de distilare nu se desfășoară cu cea mai mare atenție, compușii aromatici pot fi distruși sau modificați și astfel afectează calitatea uleiului esențial. Rezultatul este un produs care are puține lucruri în comun cu obiectivul dorit și nu trebuie utilizat ca produs de sănătate sau sănătate. Din acest motiv, cei mai buni distilatori distilează doar câteva plante. În acest fel, cunoștințele și experiența sunt concentrate și corespondența compoziției chimice a uleiului din plantă cu uleiul distilat din materialul vegetal poate fi mai bine asigurată.